Kurz speleologie je rozdělen do dvou částí. V atraktivním prostředí větrného mlýna v Rudici se seznámíte s jeskynním systémem Rudického propadání, prakticky si vyzkoušíte používání speleologické výstroje a seznámíte se se základy speleologie. Dozvíte se o historii objevování podzemních prostor Rudického propadání které patří k nejdramatičtějším v dějinách průzkumu Moravského krasu. Další 5 až 6 hodinový program zahrnuje sestup do druhého nejdelšího jeskynního systému v ČR - Rudického propadání – Býčí skála (12 km) a na dno nejhlubší suché propasti v ČR - Rudické propasti hluboké 153 m. To vše v přirozeném propasťovitém jeskynním systému, protékaném divokými vodami Jedovnického potoka, za pomoci visutých žebřů a lanových traverzů. Samotný sestup je určen pro maximálně 7 člennou skupinu v doprovodu zkušeného instruktora-speleologa.
U tohoto typu akce ubytování nezajišťujeme.
Stravování je ve vlastní režii účastníků. Z místních podniků doporučujeme restauraci Tumperek nacházející se přímo nad jeskyněmi.
Doprava na akci je ve vlastní režii účastníků, společnou dopravu nezajišťujeme.
Náročnost akce odpovídá stupni č. 2 - 3 z 5 bodové stupnice. Samotný sestup je určen pro maximálně 7 člennou skupinu v doprovodu zkušeného instruktora-speleologa. Účastník sestupu je kompletně vybaven výstrojí a výzbrojí pro pobyt v těchto jeskyních = speciální oblek (overal), osobní elektrické světlo, přílba, vysoká obuv pro pohyb v řečišti podzemní řeky, rukavice, transportní vak a v případě potřeby sedací úvaz a lano. Akce se mohou zúčastnit pouze osoby starší 18 let, případně osoby starší 15 let v doprovodu dospělé osoby.
Jiné termíny než výše vypsané lze domluvit celoročně. Zájemcům na přání zajistíme nocleh v ubytovně či penzionu, posezení a dobrou stravu v restauraci Tumperek nacházející se přímo nad jeskyněmi, videoprojekci filmů na téma speleologie, speleoalpinismus. V okolí je množství značených cyklotras, nabízí se výlety k 5 km vzdálené propasti Macocha, do Punkevních jeskyní i k dalším zajímavostem Moravského krasu.
Bližší informace ke cookies najdete zde